Вітаю вас у віртуальному методичному кабінеті!
УВАГА! 23 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ЗАКЛЮЧНЕ ЗАСІДАННЯ АТЕСТАЦІЙНОЇ КОМІСІЇ НАШОГО УЧИЛИЩА

понеділок, 21 грудня 2020 р.

Про дистанційне навчання

 

     Протягом листопада-грудня навчання у нашому училищі відбувалось у змішаній та дистанційній формі. 

Педагоги, ознайомившись з методикою проведення занять у дистанційній формі, обрали, в основному, роботу через соціальні мережі та власні блоги. 

    З досвіду роботи минулого карантину навесні 2020 року,  педагоги  разом з кращими учнями створили  групи та співдружності у мережі Viber за номерами груп та назвами предметів. Щодня згідно з розкладом уроків кожен педагог подавав учням навчальний матеріал, проводив перекличку, перевіряв отримані від учнів конспекти та відповіді на питання, вирішені задачі тощо.  Найбільш вживаним став сервіс Class Time для перевірки рівня засвоєння учнями навчального матеріалу. Хочеться відзначити активність та точність педагогів у аналізі проведеного тестування, де кожному учневі було вказано на досягнення чи недоліки. 

    Звичайно, між учнями та педагогами відчувалась нестача безпосереднього спілкування. Тому викладачі та деякі майстри виробничого навчання перейшли до аудіо-повідомлень, а також догрупових дзвінків та відео-зв’язку. 

    Багато педагогів спілкувались з учнями через власні блоги, на яких розташовували матеріали навчальних тем, конкретні уроки, завдання лабораторно-практичних робіт, кросворди, тематичні контрольні роботи тощо. А вже у мережі проводили тільки тестування. Для wmjuj  використовували також програму LearningApps,  GoogleMeed та інші. 

    Таким чином, форма дистанційного навчання стала для учнів та педагогів вже рідною. Проте й учні, й педагоги скучають за очною формою навчання й очікують на неї. 






Немає коментарів:

Дописати коментар